Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Емил Нейков донесе бронз за България от Световното по гребане в Пловдив

[post-views]
Емил Нейков донесе бронз за България от Световното по гребане в Пловдив

Емил Нейков донесе бронз за България на скиф от Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда на Гребния канал в Пловдив.

Синът на олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова дълго време се движеше последен, но в заключителните 500 метра навакса изоставането си и успя да се пребори за третата позиция в крайното класиране.

Нейков записа време от 06:55.60, като остана само на девет стотни от втория Андрю Шийхън, финиширал за 06:55.51. Златото спечели поляка Пьотр Пломински, който поведе от самото начало и въпреки по-бавния си край на състезанието остана недостижим за останалите с време от 06:54.79.

Зад Нейков се нареди португалеца Андре Пинто, пети остана германеца Пол Бергхоф, а последното шесто място бе за швейцареца Боян Рюфурт.

Това е трети медал за Емил Нейков от Световно първенство за младежи до 23 години след златното отличие от шампионата на планетата в Рачице, Чехия през 2021 година и бронзовия медал от първенството във Варезе, Италия през миналата година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани