Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската армия уби трима предполагаеми палестински въоръжени нападения на Западния бряг

[post-views]
Израелската армия съобщи, че е одобрила планове за офанзива в Ливан

Израелската армия каза днес, че е убила трима предполагаеми палестински бойци в северната част на окупирания Западен бряг, което е поредното кръвопролитие в един от районите с най-ожесточено насилие в израелско-палестинския конфликт от години, предаде Асошиейтед прес.

Израелските сили за сигурност съобщиха, че са открили огън срещу палестински въоръжени нападатели, които са стреляли по тях от кола в град Наблус на Западния бряг, който е търговската столица на територията и е честа мишена при последните операции на израелската армия.

Палестинска медия нарече убийството на стрелците засада след опит за нападение на бойците срещу израелските сили близо до еврейско селище. Израелската армия каза, че в колата на тримата убити е намерила три автомата М-16, както и друго оборудване.

Ислямската терортистична групировка „Хамас“ заяви, че и тримата убити са нейни членове.

Израелско-палестинските конфронтации се увеличиха на Западния бряг, който Израел завзе от Йордания по време на Шестдневната война през 1967 г.. Палестинците искат окупирания Западен бряг, както и Източен Йерусалим и Ивицата Газа за своя бъдеща държава.

През последните месеци на Западния бряг има засилване на дейността на местните въоръжени палестински групи, които извършват чести нападения срещу израелци, и почти ежедневни израелски военни операции. По-рано този месец при най-голямата подобна израелска операция на Западния бряг от близо две десетилетия насам загинаха 12 палестинци и един израелски войник.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани