Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Одобрен е доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение

[post-views]
Очаква се днес да бъде свикан Съветът по сигурността към Министерския съвет

Правителството одобри доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение (Междуведомствената комисия) към министъра на икономиката и индустрията за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба за 2022 г.

Докладът съдържа информация за дейността на комисията за националната система за експортен контрол, за международното сътрудничество в тази област, за изпълнението на международните ангажименти на страната ни в областта на експортния контрол и неразпространението на оръжията за масово унищожение. Документът предоставя и статистически данни за издадените разрешения и удостоверения, внос, трансфер, транзит и превоз на продукти, свързани с отбраната (ПСО), брокерски сделки с тях и др.

Докладът съдържа информация за периода от 1 януари до 31 декември 2022 г. Той ще бъде публикуван на интернет страниците на Министерството на икономиката и индустрията и на Междуведомствената комисия.

Докладът ще бъде предоставен на Народното събрание.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани