Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Габриела Георгиева завърши 13-а на 200 м гръб, а Йосиф Миладинов е 14-и на 100 м бътерфлай на Световното по плуване

[post-views]
Габриела Георгиева завърши 13-а на 200 м гръб, а Йосиф Миладинов е 14-и на 100 м бътерфлай на Световното по плуване

Двамата ни полуфиналисти днес на Световното първенство по плуване завършиха своето участие с 13-то и 14-то място. Габриела Георгиева е 13-ста на  200 метра гръб, а Йосиф Миладинов даде 14-сто време на 100 метра бътерфлай. Страната ни излъчи четирима плувци, които се класираха за полуфиналите на шампионата на планетата :

Българската плувкиня Габриела Георгиева зае 13-а позиция в дисциплината 200 метра гръб на световното първенство във Фукуока, Япония. Родната състезателка не успя да подобри времето си от сериите и финишира с резултат 2:11.99 минути, който ѝ отреди 7-ото място в първия полуфинал. С това участието на Габриела Георгиева на световното първенство във Фукуока приключи. Същото се случи и с Йосиф Миладинов при мъжете на 100 метра бътерфлай, където плувецът ни не успя да намери място във финала на дисциплината давайки време 51.81 секунди. Това отреди на Миладинов 7-то място в първата полуфинална серия и общо 14-то в крайното класирането, което той раздели с представителя на Казахстан Адилбек Мусин.

Така равносметката за България от Световното първенство по плуване е четири полуфинала – два на Йосиф Миладинов (50 и 100 метра бътерфлай) и по един на Любомир Епитропов (200 метра бруст) и Габриела Георгиева (200 метра гръб). Освен това Епитропов и Георгиева регистрираха и по още едно влизане в топ 30.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани