Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки жертви на самоубийствен атентат в Пакистан

[post-views]
Десетки жертви на самоубийствен атентат в Пакистан

Най-малко 45 души бяха убити и голям брой ранени при самоубийствено нападение срещу религиозна партия в северозападен Пакистан. За сега никой не е поел отговорност за атаката.

Цел на нападението е бил митинг на членовете на местна ислямистка партия, която освен с близките си връзки с пакистанското правителство, подържа и такива с различни джихадистки организации. При нападението са пострадали повече от 130 души, като близо половината от тях са приети в болница с тежки наранявания, показват последните данни на правителството.

Районът на атаката остава отцепен, като в разследването се включи отделът за борба с тероризма.

Според следователи нападението носи белега на ислямисткото джихадистко движение ИДИЛ, по известно като Ислямска държава. Последното голямо нападение на групировката беше този януари, когато атакуваха джамия в град Пешавар и убиха повече от 100 души.

Макар и подобни кървави атентати да са нещо обичайно за Пакистан, нападението срещу политически партии е рядкост. Последното от тях може да помрачи насрочените за по-късно тази години парламентарни избори, които вече разделят страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани