Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конфликтът в Украйна: Нова атака с дронове срещу Москва

[post-views]
Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта, съобщи кметът на града Собянин

Войната продължава да се връща на територията на Русия. Властите в столицата Москва съобщиха за нова, втора по ред атака с дроновете срещу града. Руското министерство на отбраната, цитирано от агенция „Ройтерс,  също съобщи, че е осуетена атака с водни дронове срещу руските кораби в Черно море.

В рамките на два дни Москва продължава да усеща близостта на войната в Украйна. През изминалата нощ руската столица е била подложена на нова атака с дронове, твърдят местните власти.

Не се съобщава за пострадали или нанесени сериозни материални щети, освен по фасада на московски небостъргач, който беше ударен за втори пореден път. За втори пореден ден беше временно и преустановена работата на летището „Внуково“.

Руските власти обвиняват украинската армия, но Киев нито отрича, нито потвърждава да стои зад подобни нападения.

Украинската армия запази мълчание и за другите руски твърдения, че през изминалата нощ е осуетено нападение с дронове-лодки срещу кораби от руския черноморски флот.

В същото време руският въздушен терор над украинските градове не спира, като през изминалата нощ ракета е поразила студентско общежитие в град Харков.

Продължават да растат и жертвите на ракетния удар в централния украински град Кривой рог, където беше частично унищожена жилищна сграда. До този момент е потвърдена смъртна на шестима души, сред които и 10 годишно момиче. Ранените са над 80. Съобщения за смъртоносен руски обстрел идват още от Херсонска област, и от град Суми.

Отвъд военните действия продължава раздвижването на дипломатическия фронт, след като стана ясно, че Саудитска арабия планира среща, посветена на войната в Украйна и предложения от Киев мирен план. И докато Киев приветства инициативата, даде да се разбере, че Русия не е желана на форума, независимо, че Москва прояви интерес. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани