Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МВнР: Към момента няма данни за насилствена смърт при случая с починалата българка в Индия

[post-views]
МВнР обяви конкурс за графичен символ на Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството ни в НАТО

Към момента няма данни за насилствена смърт при случая с починалата българка в Индия, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) за БТА.

В Министерството на външните работи (МВнР) има постъпила информация от посолството на  България в Индия относно починала българска гражданка, потвърдиха от ведомството. Посолството ни в Делхи продължава да поддържа контакт с компетентните по случая индийски власти до изясняване на причините довели до смъртта на нашата сънародничка, съобщават още от МВнР.

БТА припомня, че на първи август Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира по медийни публикации за починала от неестествена смърт българска гражданка в Индия.

Според информацията 46-годишната жена е била открита в безсъзнание около 07:00 ч. на 30 юли 2023 г. в Бихарската школа по йога в индийския град Мунгер. Откарана е в частна болница, където лекарите са обявили смъртта ѝ.

Незабавно е образувана прокурорска преписка и е разпределена на наблюдаващ прокурор на принципа на случайния подбор. Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка за установяване на допълнителна информация и конкретизиране на първоначалната такава. След извършване на проверката ще се прецени дали са налице достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани