Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия е нанесла удари по пет населени места в Сумска област, обяви Украйна

[post-views]
Украйна съобщи за множество нападения с дронове през изминалата нощ

През изминалата нощ и тази сутрин руските войски са подложили на обстрел пет населени места в Сумска област, предаде украинската агенция Укринформ. Нанесени са седем удара, в резултат на които са отекнали 49 експлозии.

„Баха нанесени удари по пет населени места в четири общини: Билополе, Миколаевка, Середина-Буда, Велика Писаревка“, съобщи пресслужбата на Сумската областна военна администрация в „Телеграм“. Отбелязва се, че врагът е обстрелвал селищата с артилерия, минохвъргачки и гранатомети.

По данни на областната администрация няма жертви сред цивилните, както и разрушения в невоенната инфраструктура след вражеския обстрел. Укринформ припомня, че на 1 август са били чути 21 експлозии в три общини в Сумска област, която граничи с Русия.

Междувременно в селище в Киевска област е избухнал пожар в частен дом в резултат на нощна руска атака с дрон, а в друго покрив на магазин е увреден от отломки след удар с шрапнел, предаде още Укринформ, като цитира съобщение в „Телеграм“ на началника на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко.

„Руският враг извърши атака за пореден път. През изминалата нощ въздушният обстрел продължи над три часа. Окупаторите атакуваха региона ни с дронове „Шахед“, отбеляза Кравченко.

Не са засечени поразени цели, няма и информация за жертви.

„Все пак, от падналите отломки се е подпалил частен дом в едно от селищата в областта, като са пострадали гаражът, прилежащата площ и автомобил. Пожарът е бил потушен бързо. В друго селище отломки са увредили покрива на магазин“, уточнява губернаторът на Киевска област.

Укринформ добавя, че местните власти са се справили с последиците от разрушенията, а на пострадалите собственици ще бъде оказана помощ. Оперативните екипи продължават да неутрализират щетите от обстрела.

Агенцията припомня, че през изминалата нощ ята от вражески дронове едновременно са се насочили към Киев от няколко посоки, но украинската противовъздушна отбрана ги е прехванала и е унищожила всички въздушни цели – над 10 дрона. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани