Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

121 проекта с безвъзмездно финансиране по процедурата „Бъдеще за децата“

[post-views]
От днес минималната пенсия става 467 лв., а максималната – 2000 лв.

121 проекта получават безвъзмездно финансиране от 42 662 000 лева по процедурата „Бъдеще за децата“ на програма „Развитие на човешките ресурси“. Близо 30 хиляди деца ще се обхванат в интегрирани здравно-социални услуги, включително предоставяни в домашна среда.

Общините кандидатстваха по новата схема, като 103 от одобрените проекти са на територията на по-слабо развитите региони. За тях се заделят 36,5 милиона лева. За регион Югозападен, където попада и София-град, проектите са 18 с безвъзмездна помощ от малко над 6 милиона лева европейски пари.

Основните дейности са свързани с риск и предотвратяване на изоставяне на деца и намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност у нас. Ще са обхванати деца с увреждания. За най-уязвимите маргинални групи ще има програми за превенция на ранните бракове и раждания. 

Семейно планиране, подготовка за включване в образователната система, обучение по здравна култура, формиране на родителски умения. На места ще има и патронажна грижа за деца от 0 до 3-годишна възраст.  За по-големите ще се отворят подкрепящи услуги в общността, за да имат подготовка за трудовия пазар. 

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани