Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

АРСЕНАЛ СПЕЧЕЛИ КЪМЮНИТИ ШИЙЛД СЛЕД ДУЗПИ СРЕЩУ МАНЧЕСТЪР СИТИ

[post-views]
АРСЕНАЛ СПЕЧЕЛИ КЪМЮНИТИ ШИЙЛД СЛЕД ДУЗПИ СРЕЩУ МАНЧЕСТЪР СИТИ

Арсенал спечели трофея Къмюнити Шийлд след победа с 4:1 след изпълнение на дузпи срещу Манчестър Сити на стадион „Уембли“. Артилеристите печелят турнира за 17-ти път в историята си, като на практика с тази надпревара се дава старта на новия сезон в Англия.

Двубоят на стадион „Уембли“ имаше драматичен завършек, като „артилеристите“ стигнаха до изравнителен гол в 12-та минута на добавеното време на първата част, въпреки първоначално рефера посочи осем минути. Лондончани, които водеха борба със Сити за титлата в Англия почти до последно, имаха по-добрите шансове през първото полувреме, като новото попълнение Кай Хаверц имаше два отлични шанса да откри резултата, но и в двата случая не стреля достатъчно добре от чиста позиция и вратарят на шампионите Щефан Ортега спаси.

След почивката играчите на Пеп Гуардиола бяха по-настоятелни и това в крайна сметка даде резултат в 77-та минута, което младокът Коул Палмър, появил се в игра от резервната скамейка, преодоля Арън Рамсдейл с много прецизен удар от границата на наказателното поле. В оставащите минути възпитаниците на Микел Артета потърсиха изравнителен гол и натискът им даде резултат в 102-та минута, когато изстрел на Леандро Тросар рикошира в Мануел Аканджи и не остави шансове на Ортега. Така се стигна до дузпи, при които Кевин де Бройне и Родри направиха пропуски за Сити, докато Арсенал бяха безгрешни при четирите си изпълнения, за да грабнат трофея. Новият сезон във Висшата лига започва на 11 август, петък, от 22:00 часа българско време с двубоя Бърнли – Манчестър Сити. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани