Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вежди Рашидов напуска НС, ГЕРБ и политиката

[post-views]
Вежди Рашидов напуска НС, ГЕРБ и политиката

Вежди Рашидов подава оставка като депутат. В съобщение до медиите се посочва, че освен Народното събрание, Рашидов напуска партия ГЕРБ и политиката.

ПГ на ГЕРБ-СДС поиска и получи оставката на Вежди Рашидов като шеф на комисията по култура в НС
В краткото съобщение не се уточняват причините за оставката, но по-рано тази седмица депутатът подаде оставка като председател на комисията по култура и медии в НС и като член на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ след негово грубо изказване в пленарната зала до неизключен микрофон:

„Има и сега закон. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

След скандалните реплики Рашидов се извини на обществото за думите си в понеделник:
„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“.

Съобщението за оставката дойде малко преди насрочения за днес в 10 ч. пред парламента протест с искане за оставката на Вежди Рашидов като народен представител заради нецензурното му изказване по адрес на жените, станали жертви на насилие.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани