Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

При израелско нападение на окупирания Западен бряг бяха убити двама палестинци

[post-views]
При израелско нападение на окупирания Западен бряг бяха убити двама палестинци

Израелските сили застреляха днес двама палестинци при нападение на окупирания Западен бряг, предаде Асошиейтед прес, като се позова на палестински длъжностни лица. Израелската армия каза, че войските ѝ са били обстрелвани и са отвръщали на огъня.

Палестинските здравни власти съобщиха, че единият от убитите е на 16, а другият на 25 години.

От миналата година Израел извършва почти всекидневни нападения на Западния бряг в отговор на палестинските атаки, които усилват напрежението в региона. Насилието идва на фона на рязкото увеличаване на нападенията срещу палестинци от страна на радикални еврейски заселници и на разширяването на селищата.

Израелската армия каза в изявление, че палестинците са открили огън срещу силите в бежански лагер близо до град Йерихон. По-късно днес военните съобщиха, че са засекли неуспешно изстрелване на ракета от северната част на Западния бряг и заявиха, че се проверяват останките от самоделното устройство. „Хамас“, бунтовническата групировка, която управлява ивицата Газа, каза, че стои зад опита за изстрелване на ракетата, която е била насочена към селище на Западния бряг.

Насилието между Израел и палестинците на Западния бряг достигна до нива, невиждани от близо две десетилетия, като от началото на 2023 г. повече от 170 палестинци са убити от израелски огън, сочи проучване на Асошиейтед прес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани