Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Япония вдигна изтребители заради руски самолети над Японско море

[post-views]
Японски изтребители бяха вдигнати под тревога след засичането на руски разузнавателни самолети

Японското министерство на отбраната съобщи, че е задействало изтребителите си, след като руски военни самолети са прелетели на няколко пъти между Японско и Източнокитайско море. От ведомството уточниха, че са прихванали два руски самолета за събиране на информация Ил-38.

Японските изтребители са прихванали руските самолети в район, в който оперира съвместна група от руски и китайски военни кораби, посочва агенция „Ройтерс“.

Инцидентът идва по-малко от ден след като японската брегова охрана съобщи, че е засякла движение на руски и китайски военни кораби във водите между южните японски острови Окинава и Мияко, допълва медията.

Руското министерство на отбраната също потвърди информацията, като посочи, че самолетите му са част от продължаващите съвместни морски патрули и учения с китайските въоръжени сили в района на Тихия океан и Източно китайско море.

От началото на съвместния патрул корабите от военноморските сили на Китай и Русия са покрили над 6,400 морски мили, допълват от ведомството.

Наред с патрулни дейности, армии на двете страни, все по-често провеждат и различни морски учения ,от борба срещу подводници, до отблъскване на въздушна атака и спасителни операции в открито море, посочва агенция „Ройтерс“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани