Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втори хеликоптер и екипаж от ВВС заедно с военнослужещи от КЛП ще се включат в гасенето на пожара край село Кубадин, област Бургас

[post-views]
Вертолет и екипаж от състава на ВВС заедно с военнослужещи от ВМС ще се включат в гасенето на пожар край село Кубадин, Област Бургас

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили и военнослужещи от военно формирование 48 940 – Бургас от състава на Командването за логистична поддръжка ще участват в гасенето на пожара край село Кубадин, област Бургас, с цел усилване на военнослужещите и техниката, които по-рано днес, 20 август, се включиха в борбата с огъня.

Хеликоптерът и личният състав оказват съдействие поради очакване за влошаване на метеорологичните условия в района на пожара в следобедните часове на деня.

Машината е излетяла в 11.26 часа от авиобаза Крумово. От състава на Командването за логистична поддръжка са потеглили 20 военнослужещи и 2 единици техника.

Хеликоптерът и военнослужещите от ВВС се включват по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията на място по гасене на огъня. Военнослужещите от военно формирование 48 940 – Бургас действат на основание искане на областния управител на област Бургас.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани