Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пригожин и командирът на група“Вагнер“ Дмитрий Уткин са били в катастрофиралия самолет, съобщиха властите; свързан с „Вагнер“ канал обяви Пригожин за мъртъв

[post-views]
До средата на май ЧВК „Вагнер“ планира да наеме още 30 000 бойци, каза собственикът Пригожин

Ръководителят на руската наемническа компания „Вагнер“ Евгений Пригожин и командирът на компанията Дмитрий Уткин са сред 10-те души, пътували в самолета, който вчера катастрофира северно от Москва, съобщи руската Федерална агенция за въздушен транспорт „Росавиация“, цитирана от Ройтерс.

„Росавиация“ публикува имената на седем пътници, включително Пригожин и Уткин, и трима членове на екипажа, които според нея са пътували в самолета „Ембраер“, разбил се в Тверска област.

На борда са се намирали също Сергей Пропустин, Евгений Макарян, Александър Тотмин, Валерий Чекалов, Николай Матюсеев и трима членове на екипажа: командирът Алексей Левшин, вторият пилот Рустам Каримов, стюардесата Кристина Распопова, посочва ТАСС.

Чекалов е споменаван в санкционните списъци на САЩ като човек, близък до Пригожин.

„Полетът на самолет „Ембраер-135″ (EBM-135BJ) е извършен въз основа на разрешение за използване на въздушното пространство, издадено в съответствие с установената процедура“, казаха от „Росавиация“.

Шефът на руските наемници Евгений Пригожин е мъртъв, съобщи междувременно свързаният с „Вагнер“ канал „Сива зона“ в „Телеграм“.

„Ръководителят на група „Вагнер“, Героят на Русия, истинският патриот на своята Родина – Евгений Викторович Пригожин – загина в резултат на действията на предателите на Русия. Дори в ада обаче той ще бъде най-добрият! Слава на Русия!“, се казва в публикация в канала.

Бизнес самолетът, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, се разби в снощи в Тверска област. На борда му е имало 10 души, като всички са загинали.

Самолетът е бил собственост на компания „МНТ- Аеро“, специализирана в бизнес превози. „Росавиация“ разследва катастрофата. По случая е образувано наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт, поясни ТАСС.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани