Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия атакува с ракети град Днепър и подложи на обстрел населени места в Херсонска и Николаевска област; има ранени, съобщиха украинските власти

[post-views]
Украинското командване съобщава за засилени руски атаки по целия фронт

Русия атакува с ракети град Днепър и подложи на обстрел населени места в Херсонска и Николаевска област; има ранени, съобщиха украинските власти
Снимка: ukrinform.ua

През изминалата нощ руските сили са изстреляли няколко ракети по украинския град Днепър, причинявайки щети и ранявайки седем цивилни, съобщи ръководителят на военната администрация на Днепропетровска област, Сергий Лисак, цитиран от агенция Укринформ.

„Посред нощ имаше мощни експлозии в град Днепър. Врагът изстреля ракети срещу града. Една от тях беше свалена от нашите защитници от Въздушното командване „Изток“. Имаше обаче и поражения. Беше унищожен обект на транспортната инфраструктура. Седем души бяха ранени – трима мъже и четири жени, на възраст от 32 до 55 години“, написа Лисак в „Телеграм“.

Повечето от ранените имат разкъсни рани и рани от шрапнели. Шестима от тях бяха настанени в болница и са в стабилно състояние.

Бяха нанесени щети на десетина инфраструктурни обекта. Сред тях са банка, бензиностанция, хотел, земеделско предприятие, фабрика за мебели и административна сграда. Повредени са 15 павилиона, две жилищни сгради, три автобуса и няколко автомобила, тролейбусната, водопроводната и газопроводната мрежа.

Информацията за щетите все още се уточнява.

Руските сили са подложили на обстрел Херсонска област 99 пъти през последните 24 часа, ранявайки седем цивилни, посочи в „Телеграм“ ръководителят на военната администрация на Херсонска област, Олександър Прокудин.

По думите му руските сили са изстреляли 497 снаряда от минохвъргачки, артилерия, танкове, реактивни системи за залпов огън (РСЗО) „Град“, дронове и бойни самолети срещу областта през изминалия ден. В частност 32 вражески снаряда са били изстреляни срещу град Херсон, посочи Укринформ.

Руските сили са подложили на обстрел жилищни райони в населените места от областта, като сграда на детска градина, завод и частна компания в Херсон, както и административна сграда и склад в района „Берислав“.

Трима цивилни бяха ранени при руски обстрел на Николаевска област днес, съобщи ръководителят на военната администрация на Николаевска област, Виталий Ким.

Руските сили три пъти за последното денонощие са подложили на обстрел пристанище Очаков, използвайки артилерия и РСЗО. Няма жертви и ранени, но има щети по гражданска инфраструктура и интернет връзките. Информацията за щетите все още се уточнява.

В 3:04 ч. днес руската армия е подложила на обстрел населеното място Куцуруб, повреждайки жилищни и търговски сгради.

„Към момента знаем за трима ранени в резултат на обстрела срещу Николаевска област. Двама от тях са пуснати за домашно лечение, а един е настанен в болница“, каза Ким.

През изминалата нощ руските сили са подложили на обстрел Вовчанск, в Харковска област, където има повредена сграда на медицинско заведение и обект на гражданската промишленост, съобщи Укринформ.

Директорът на украинското разузнаване, Кирило Буданов, каза, че при неотдавнашните украински атаки срещу руски летища са били унищожени два бомбардировача Ту-22 и повредени още два, предаде Ройтерс.

„Два бяха унищожени, а два – повредени. Два от тях не могат да бъдат възстановени“, каза Буданов в телевизионно интервю. Той добави, че може да е бил поразен и пети руски боен самолет.

Руски служители съобщиха за атаки с дронове срещу военните летища „Солци“ в Новгородска област в събота и „Шайковка“ в Калужска област в понеделник, и казаха, че при първото нападение е бил повреден един боен самолет.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани