Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинското военно разузнаване каза, че украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в анексирания Кримски полуостров

[post-views]
Украинският щаб: Руската армия дълбоко се е окопала, на места до 40 километра

Украинското военно разузнаване каза, че украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в анексирания Кримски полуостров
Снимка: ukrinform.ua

Украинското военно разузнаване каза, че украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в анексирания Кримски полуостров, а местни жители съобщават за взривове и жертви, предаде Ройтерс.

Москва вчера съобщи за едно от най-големите координирани въздушни нападения, извършвани досега от украинската армия срещу контролирани от Русия територии.

В съобщението на руското министерство на отбраната се посочва, че са били свалени 42 дрона, атакували Крим, като нито един от тях не е достигнал до целта си.

Представители на украинското разузнаване обаче заявиха, че при атаката е била поразена руската 126-а бригада за брегова отбрана, базирана в кримското село Перевалное, което се намира в южната част на полуострова.

„Може да потвърдим, че имаше удар“, заяви Андрий Юсов, говорител на украинското военно разузнаване, цитиран от украинската медия Лига.нет.

„Хората не само в континенталната част на Украйна, но и в Крим трябва да помнят и да вярват, че нашата победа и тяхното освобождение не са далеч“, каза началникът на разузнавателната служба Кирило Буданов.

Жители на село Перевалное публикуваха постове в „Телеграм“, в които споделят, че са чули взривове в района на военната база и съобщават за жертви.

„Двама души загинаха… а един бе отведен в болница в тежко състояние“, се казва в една от публикациите на местните жители.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да потвърди съобщенията чрез независим източник. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани