Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Златни, сребърни и бронзови медали завоюваха българските състезатели на 22-ото световно първенство по таекуон-до ITF

[post-views]
Златни, сребърни и бронзови медали завоюваха българските състезатели на 22-ото световно първенство по таекуон-до ITF

България приключи участието си на двадесет и второто световно първенство по Таекуон-До ITF, което се проведе в Астана, Казахстан. Българските състезатели завоюваха общо 12 медала – три златни, три сребърни и шест бронзови, съобщи за БТА майстор Вергилий Ситнилски – генерален секретар на Българската федерация по Таекуон-До ITF.

Първият златен медалист от първенството бе националът Кирил Илиев, който е новият световен шампион при мъжете в категория до 52 кг в дисциплината „спаринг“. Илиев излезе победител от предварителните групи и на полуфинала победи състезателя от Таджикистан, а на финала надви представител на Северна Корея. Второто злато от световното в Астана донесе мъжкият ни отбор в дисциплината „специална техника“. Повече от великолепно се представиха Никола Николов, Дени Велев, Антон Огорелков, Любомир Бакалски и Кирил Илиев, посочи Ситнилски. Третият златен медал завоюва Рами Шау в дисциплината „спаринг“ при мъжете в категорията до 78 кг, като това е трета световна титла.

Медали донесоха и представителките ни в категорията до 62 кг при жените в дисциплината „Спаринг“ Лилия Митрева и Ивет Василева, които завоюваха бронз. Сребро в спаринга завоюваха Дени Велев (92 кг) и Антон Огорелков (58 кг). С бронзови медали се прибират още Николай Петков при мъжете и Любомир Дракалийски при юношите старша възраст в дисциплината „Спаринг“. Сребро спечели и Йордан Стаев в дисциплината „силов тест“ при мъжете. Българският национален отбор се „окичи“ с бронз в дисциплината „самозащита при жените“ в лицето на Василена Йорданова, Любомир Бакалски и Дени Велев.

Дванадесетият медал от световното първенство в Астана спечели женският ни отбор в дисциплината „силов тест“ в състав Катерина Бейчева, Катрин Гемкова и Лилия Митрева, които заеха трето място.

Наред с медалите, българското Таекуон-До ITF получи поредно международно признание, съобщиха за БТА от федерацията, чийто президент майстор Марио Богданов бе преизбран с нов петгодишен мандат за вицепрезидент на Международната федерация по тТаекуон-До TF. Това се случи на редовния конгрес, провел се по време на 22-ото световно първенство в Астана, Казахстан. Марио Богданов влезе и в борда на директорите на ITF за следващите четири години, поверена му е и комисията по “Pro Taekwon-Do”. Генералният секретар на родната федерация и вицепрезидент на турнирната и съдийската комисия на Европейската федерация по Таекуон-До ITF майстор Вергилий Ситнилски, бе избран за член на турнирната и “Pro Taekwon-Do“ комисии на ITF.

След края на участието на българския отбор, делегацията се прибира обратно за България утре вечер с полет от Астана до Истанбул.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани