Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия заяви, че е свалила дрон на Украйна над Черно море

[post-views]
Русия заяви, че е свалила дрон на Украйна над Черно море

Руски военен самолет е унищожил днес украински дрон над Черно море, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на отбраната в Москва.

„Днес около 12 часа московско време бе осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с дрон срещу обекти на територията на Руската федерация. Дронът бе унищожен от самолет на военноморската авиация над водите на Черно море“, се казва в изявление на руското ведомство пред журналисти, цитирано от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че ден по-рано руското министерство на отбраната е съобщило за опит на Киев да извърши нападение срещу обекти в Русия. Тогава според ведомството руската противовъздушна отбрана е унищожила украинска крилата ракета във въздуха над Черно море край бреговете на полуостров Крим.

В резултат на руски обстрел днес бе убит 45-годишен мъж и най-малко още един човек бе ранен в североизточния украински град Купянск, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на областния управител на Харковска област Олег Синегубов.

Градът в Харковска област бе превзет от Москва скоро след нахлуването на Русия преди 18 месеца, а Киев си го върна миналата година. Купянск отново бе подложен на чести обстрели, тъй като Русия се опитва да напредне пак в североизточната част на страната.

Някои жители са останали в града, но регионалните власти наредиха задължителна евакуация на цивилните от района на фронта при Купянск поради трудната ситуация.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани