Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Летището на руския град Псков беше подложено на нападение с дрон, според местните власти

[post-views]
Втори ден продължават референдумите за присъединяване към Русия в 4 области на Украйна

Срещу летището на северозападния руски град Псков е било извършено нападение с дрон тази нощ, съобщи губернаторът Михаил Ведерников, цитиран от Франс прес и ТАСС.

„Министерството на отбраната е в процес на отблъскване на нападение с дрон срещу летище Псков“, написа Ведерников в Телеграм, придружавайки съобщението си с видеоклип, показващ огромен пожар, експлозии и вой на сирени.

„По първоначална информация няма пострадали. Мащабът на разрушенията се изяснява“, допълва той, като посочва, че лично е бил на мястото на инцидента от самото му начало. По-късно той добави, че летището ще остане затворено днес до изясняване на размера на щетите.

Според службите за спешна помощ са повредени четири тежки товарни самолета Ил-76. Пожарът е бил локализиран.

Въздушното пространство над международното летище Внуково, в югозападната част на Москва, също е било затворено за движение, съобщи ТАСС, като се позова на „авиационните служби“.

През последните седмици нападенията с безпилотни летателни апарати срещу руската територия и анексирания през 2014 г. Кримски полуостров станаха почти ежедневие, като бяха насочени по-специално към руската столица, на фона на контраофанзивата на Киев, започнала в началото на юни, отбелязва АФП. Псковска област вече беше атакувана с дронове в края на май.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани