Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кабинетът утвърди споразумение за сигурност с Организацията за сътрудничество в областта на въоръженията за защита на класифицираната информация

[post-views]
Кабинетът предлага изменение на указа за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили

Министерският съвет прие Решение, с което утвърждава Споразумение за сигурност между Правителството на Република България и Организацията за сътрудничество в областта на въоръженията за защита на класифицираната информация, подписано в София на 26 юни 2023 г. и в Бон на 30 юни 2023 г.

Все по-честото участие на национални дружества в различни проекти и програми, съфинансирани от Европейския фонд за отбрана, организирани, управлявани и координирани от Организацията за сътрудничество в областта на въоръженията, чиято основна дейност е съсредоточена в областта на въоръженията, налага обмен на класифицирана информация.

Като правен инструмент, Споразумението за сигурност между Правителството на Република България и Организацията за сътрудничество в областта на въоръженията за защита на класифицираната информация ще улесни участието на български дружества в изпълнението на проектите и програмите на Европейския фонд за отбрана, като ще им позволи да изпълняват и дейности, които налагат предоставяне и обмен на класифицирана информация.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани