Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството даде на МО 75-те милиона за повишаване заплатите в армията

[post-views]
Кабинетът предлага изменение на указа за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили

Министерският съвет прие постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери по  бюджета на Министерството на отбраната за 2023 г. в размер на 75 млн. лв., за сметка на предвидените  разходи в централния бюджет. Става дума за тези пари, които Народното събрание гласува на второ четене на Закона за държавния бюджет по предложение на Христо Гаджев и група народни представители от ПГ „ГЕРБ-СДС“. Разчетите бяха с тях да се увеличат от 1 август с 10 процента заплатите на военнослужещите и цивилните служители.

Осигуряването на тези средства ще даде възможност Министерството на отбраната да реализира  необходимата политика за повишаване на мотивацията за постъпване, изпълнение и задържане на работа на  военнослужещите и цивилните служители в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение  на министъра на отбраната и Българската армия, се посочва в съобщението на правителствената информационна служба..

С друго правителствено постановление се предоставят допълнителни разходи по бюджета на  Министерството на отбраната за 2023 г. в размер на 92 246 лв., за сметка на предвидените средства по  централния бюджет за 2023 г.  Средствата са необходими за възстановяване на извършени разходи от Военномедицинска академия и  Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за нормативно регламентирани дейности и  услуги на правоимащи лица по Закона за ветераните от войните в България и  Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани