Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството одобри Стратегия за противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма в Република България в периода 2023-2027 година.

[post-views]
Бюджетната комисия на НС одобри законови промени, ключови за присъединяване към еврозоната

Министерският съвет на Република България прие Решение за одобряване на Стратегия за противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма в Република България в периода 2023-2027 година.

Стратегията за противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма в Република България установява приоритетите на страната и определя ключовите действия, посредством които да се изпълнят заложените приоритети и които са необходими за повишаване на ефективността на системата за превенция и предотвратяване на изпирането на пари и финансирането на тероризма в Република България в периода 2023 – 2027 г., като се вземат предвид констатациите от изготвените през 2023 г. актуализация на Националната оценка на риска от изпиране на пари и финансиране на тероризма, Оценка на рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризъм, свързани с виртуални активи и доставчици на услуги за виртуални активи, и Оценка на рисковете от финансиране на тероризъм в сектора на организациите с нестопанска цел.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани