Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Москва съобщи, че е нанесла удари срещу украинско пристанище на Дунав, на границата с Румъния; Киев потвърди за руска атака с дронове

[post-views]
Двама убити и трима ранени при руски обстрел в Херсонска област

Москва съобщи, че е нанесла удари срещу украинско пристанище на Дунав, на границата с Румъния; Киев потвърди за руска атака с дронове
Снимка: ukrinform.ua

Руската армия съобщи, че през изминалата нощ е извършила атака с дронове срещу украинското пристанището Рени, разположено на река Дунав в южната част на Украйна, на границата с Румъния, предаде Франс прес.

„Снощи руските военновъздушни сили нанесоха групов удар с дронове по складове с гориво, използвано за зареждане на военната техника на украинската армия, в пристанището Рени, Одеска област“, съобщи руското министерство на отбраната, като допълни, че целта на удара е била „постигната“ и всички мишени са поразени.

Украйна потвърди днес, че руски дронове са поразили „цивилни индустриални“ обекти в района на река Дунав в югозападната част на страната, в близост до Румъния.

„Врагът атакува цивилна промишлена инфраструктура в района на Дунав“, съобщи канцеларията на главния прокурор на Украйна в „Телеграм“.

„При атаката са ранени двама души, които са хоспитализирани“, добави прокуратурата.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани