Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Повече от 100 човека са евакуирани, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев

[post-views]
Повече от 100 човека са евакуирани, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев

Повече от 100 човека са евакуирани, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев
Снимка: БТА

Повече от 100 човека са евакуирани, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев на брифинг пред журналисти след заседание на кризисния щаб във връзка с наводненията в общината. Имаше множество сигнали от „Арапя“, „Оазис“, всички, които са подали сигнал и са потърсили помощ, са локализирани и такава им е оказана, добави той.

Кметът на Царево съобщи още, че река Велека продължава да излиза, тежко е положението в село Кости.

За загиналите двама души той отбеляза, че нещастието се е случило на един от пропадналите мостове в град Царево. Още не е ясна самоличността на загиналите, каза Георги Лапчев. 

Бедствено положение беше обявено днес в община Царево заради интензивните валежи и наводнения. Чрез включване на предупредителните сирени към населението беше отправен призив за евакуация на по-високи места, които не могат да бъдат засегнати от прииждащите води.

Кризисният щаб в Царево призова всички жители и гости в района да не напускат домовете си, а при необходимост – да заемат места по високите части на сградите. От полицията призоваха да не се тръгва на път от Бургас към Южното Черноморие заради обилните валежи.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани