Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Растат жертвите на пороите и наводненията в Гърция

[post-views]
Растат жертвите на пороите и наводненията в Гърция

Критична остава ситуацията в съседна Гърция, където поройните дъждове на циклона „Даниел“ продължават да наводняват големи области на страната. Наред с мащабните разрушения расте и броят на смъртните случаи, като до този момент е потвърдена смъртта на най-малко четирима души.

Средиземноморският циклон „Даниел“ потопи цяла Централна Гърция,  областта Южен Пелион е откъсната от света.

До този момента стихията е причинила огромни материални щети, като властите продължават да съобщават за нови свлачища и напълно или частично разрушена пътна инфраструктура.

През деня пожарната служба потвърди, че е открила тялото на 50 годишен мъж, с което броят на жертвите нарасна на четири.

По данни на властите други четирима души са в неизвестност, като операции по тяхното издирване продължават.

Сред най-засегнатите остава района на Солун, Волос, Лариса, Евбея и Катерини, където продължава да има ограничения на пътния и железопътния трафик.

Според синоптиците средиземноморският циклон „Даниел“, ще продължи и днес с проливни валежи и бури в Централна Гърция. очаква се атмосферните явления да отслабнат късно през деня.

Освен Гърция Турция също стана жертва на „Даниел“, която освен тежки разрушения, продължава да отнема човешки живота. То този момент лошото време е причинило смъртта на най-малко 5-ма души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани