Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лошото време продължава да сее хаос по света

[post-views]
Лошото време продължава да сее хаос по света

Екстремните метеорологични условия продължават да сеят разрушения и смърт в различни точки на света.  Хонг Конг е последната жертва на лошото време, след като мегаполистът беше наводнен от невиждани през последните 140 години валежи. Критична остава и ситуацията в Гърция, където много райони остават под вода.

Трети ден стотици хора, сред които и български граждани остават блокирани в Гърция, без храна и вода, след като страната беше връхлетяна от една от най-мощните бури в съвременна й история.

До този момент лошото време е отнело живота на най-малко шест души, а още толкова се водят в неизвестност.

Според първоначални оценки природната стихия, която наводни централните части на Гърция е нанесла щети за милиарди евро, като властите се опасяват, че това може да се окаже върхът на айсберга.

През деня премиерът на страната Кириакос Мицотакис пристигна в една от най-засегнати области Тесалия, за да се запознае на място със ситуацията.

Заради продължаващите валежи в силата остават ограниченията при пътния и железопътния транспорт в района, като усилията на спасителни екипи е да евакуират бедстващите население.

Невиждани от близо век и половина проливни дъждове заляха и китайския метрополис Хонгконг.

Потопът превърна улиците на града в реки, и наводни мрежата на метрото. Над 100 души са потърсили медицинската помощ, по данни службата за спешна помощ. Като предпазна мярка бяха затворени училищата и повече правителствени сгради.

Метеоролозите предупреждават, че екстремните валежи ще продължат в югозападния регион на страната и в събота.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани