Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нощна руска атака с дронове по Киев, един ранен

[post-views]
Украйна съобщи, че нейните военновъздушни сили са свалили 10 от пуснатите от Русия тази нощ 16 дрона

Русия е осъществила атака с дронове тази нощ по Киев, като взривове са отеквали из украинската столица и околностите ѝ в продължение на близо два часа, предаде Ройтерс. Отломки от дроновете са падали в централни квартали на града, допълва агенцията, като цитира местни представители.

Мащабът на атаката не е могъл да се определи своевременно, посочва още Ройтерс. Сътрудници на агенцията са чули поне пет взрива из Киев, а кадри в украинските медии показват редици повредени автомобили.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че един човек е ранен в историческия квартал „Подил“, а пожар е избухнал в близост до един от градските паркове.

Освен в „Подил“, парчета от дронове са паднали в кварталите „Дарницки“, „Соломянски“, „Шевченковски“ и „Святошински“, информират Кличко и градската военна администрация.

В квартал „Шевченковски“ отломките от дрон са предизвикали пожар в апартамент, но той е бил бързо потушен. Няма информации за ранени там, написа в приложението „Телеграм“ Сергий Попко, началник на Киевската военна администрация.

Ройтерс отбелязва, че за момента няма коментар от руска страна. Агенцията напомня, че в сряда руска атака уби 17 души в източния град Константиновка.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани