Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна заяви, че е свалила 26 дрона, изстреляни срещу Киев тази нощ; Хуманитарни работници загинаха в Източна Украйна

[post-views]
В Русия разследват предполагаемо нападение с украински дронове на военно летище в Ивановска област

Военновъздушните сили на Украйна заявиха, че са свалили 26 от общо 33 дрона, изстреляни тази нощ от Русия срещу Киев и околностите му, предаде Ройтерс.

Отломки от поразените дронове паднаха в пет различни района на Киев, съобщиха кметът на украинската столица Виталий Кличко и градската военна администрация. Един човек е бил ранен, каза още Кличко.

Украинските спешни служби заявиха по-късно, че има паднали отломки в три района, като няма сериозни щети.

Областният управител на Киевска област Руслан Кравченко написа във „Фейсбук“, че в резултат на нощната атака щети са нанесени на осем жилищни сгради и на инфраструктурен обект.

Двама хуманитарни работници са загинали в Източна Украйна при руски обстрел – микробусът им, в който са пътували общо четирима души, е бил поразен от снаряд. Двамата загинали са гражданин на Канада и гражданка на Испания. Испанският външен Хосе Мануел Албарес заяви, че властите в Мадрид са получили „устно потвърждение“ за смъртта на испанската гражданка. Останалите двама пътници от поразеното превозно средство са тежко ранени. Те са граждани съответно на Германия и Швеция.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани