Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германската компания „Райнметал“ ще достави още 40 бойни машини „Мардер“ на Украйна

[post-views]
„Райнметал“ ще отвори завод за бронетранспортьори в Украйна

Време за четене: 2 минути

Германският оръжеен производител „Райнметал“ съобщи, че е получил още една поръчка за бойни машини от Украйна, на стойност десетки милиони евро, предаде ДПА.

„Райнметал“ съобщи, че ще ремонтира и модернизира 40 стари бойни машини на пехотата „Мардер“. Те ще бъдат доставени на Украйна до края на годината.

Стойността на поръчката се поема от германското правителство, което подкрепя Киев пред лицето на пълномащабната руска инвазия.

По-рано „Райнметал“ достави 40 бойни машини на пехотата „Мардер“ на Украйна, а германската армия изпрати също още 20 такива бойни машини от собствените си запаси. Това означава, че до края на година Киев ще получи общо 100 бойни машини от този тип от Германия.

Доставките на друго оръжие от най-големия производител на въоръжение в Германия са също важни за Украйна. Например, компанията „Райнметал“ неотдавна изпрати на Киев първата партида от боеприпаси за системите за противовъздушна отбрана „Гепард“, от каквито Украйна толкова спешно се нуждае.

„Райнметал“ също така модернизира стари основни бойни танкове „Леопард“, като ги направи годни за използване в Украйна, както и военни камиони, дронове и полева болница.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани