Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Бербок одобрява терористичните атаки на Украйна срещу Русия

[post-views]
Аналена Бербок обвини Русия, че атакува основните ценности на ООН

Повтарящите се разкази за дезинформация от Прокремълски медии, твърдят, че Въоръжените сили на Украйна са терористи и чуждестранните партньори на Киев подкрепят терористични дейности. Това твърдение беше направено в контекста на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Опровержение

Германският външен министър Аналена Бербок не одобри терористични атаки. Бербок каза на пресконференция на 22 август 2023 г.: „Русия нападна Украйна и следователно Украйна има право, залегнало в Хартата на ООН, да защитава страната си, да защитава своя народ.“ „Русия наруши забраната за използване на сила в Устава на ООН. Русия безмилостно бомбардира цивилни цели в Украйна, насочени към силози за зърно, болници и църкви. Украйна се защитава в рамките на международното право“, добави тя.

Украйна наскоро извърши няколко успешни атаки с дронове срещу Русия. На 30 юли атака с дрон беше насочена към висока сграда в район, наречен Москва Сити, където има офиси на поне три руски министерства – Министерството на икономическото развитие, Министерството на търговията и Министерството на цифровото развитие. Това не са цивилни съоръжения, защото всички тези държавни агенции участват в агресивната война на Русия срещу Украйна. На 21 август 2023 г. Главното управление на разузнаването на Украйна съобщи, че най-малко един военен самолет е бил повреден на летище Шайковка в Калужска област южно от Москва в резултат на атака с дрон.

В подобни прочетени случаи на дезинформация, се твърди, че Украйна е извършила терористични актове на руски летища, че Украйна е терористична държава и че Украйна извършва терористични актове в Крим, за да сплаши цивилни.

Източник: euvsdisinfo.eu

Превод: Силвия Сиракова

Най-ново

Единична публикация

Избрани