Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дезинформацията твърди: Арестът на Игор Коломойски е само цирк за отвличане на вниманието

[post-views]
Дезинформацията твърди: Арестът на Игор Коломойски е само цирк за отвличане на вниманието

Зеленски дръзна да вкара зад решетките Игор Коломойски. Но това е само цирк, който да демонстрира на украинците, че никой не е недосегаем, на руснаците – че в Украйна съществува истинска демокрация като в същото време се покаже на европейските и американските граждани как страната се справя успешно с корупцията. Шоумените на киевския режим просто организират спектакъл за бедните и неграмотните.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Това е опит да се дискредитират мерките, които украинските власти предприемат срещу корупцията в рамките на усилията на страната за членство в Европейския съюз. Тези мерки включват арести или уволнения на мнозина високопоставени фигури, сред които на бившия губернатор на Днепропетровска област Игор Коломойски. Неговото задържане заради измами и пране на пари и повдигнатите му обвинения са само една от няколкото предприети от управлението мерки.

 Инициативите на Киев за противодействие на корупцията подкопават едно от ядрата на про-кремълската пропагандна машина, насочено към Украйна и в което тя е описвана като най-корумпираната страна в света.

Можете да видите още примери на подобни дезинформационни публикации като например, че международната подкрепа за Украйна започва да отслабва поради ширещата се корупция или че европейската помощ за страната е корупционна схема на Зеленски, а също така, че 70% от западната помощ за страната е открадната от президента и корумпирана клика управляващи или че приближени на Зеленски крадат от парите за оръжие, защото вярват, че Украйна рано или късно ще престане да съществува.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/arrest-of-ihor-kolomiysky-a-circus-to-distract-the-population

Превод: Николай Чадаров

Най-ново

Единична публикация

Избрани