Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Западът донесе тероризъм в Сахел, за да вземе природните ресурси на Африка

[post-views]
DISINFO: Избори в Обединеното кралство: „Борд на директорите“, назначен от глобалните елити, заменен от друг

Тероризмът в Сахел е внесен от западните страни. Днес е известно, че тероризмът е съзнателно създаден, за да дестабилизира африканските държави и да контролира минералните ресурси на тези страни, силно желани от велики сили като Франция. Народът на Нигер трябва да изгради отбрана и сили за сигурност като в Буркина Фасо и Мали, за да се бори с ислямския тероризъм, който се финансира от западния империализъм.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Прокремълска дезинформация, насочена към отношенията между ЕС и Африка, която обвинява ЕС, че финансира джихадистки движения в Африка.

Обвиненията, че западните държави създават или финансират тероризма, за да завземат природните ресурси на африканските страни, са безпочвени. Точно обратното се случва. Причините за тероризма са комплексни и ЕС се опитва да помогне на африканските страни да се справят с тях. Тази помощ включва различни области: сигурност, икономическо развитие, смекчаване на последиците от изменението на климата и подобряване на държавното управление.

Стратегическите приоритети на ЕС за Сахел бяха описани през 2021 г. ЕС също така планира военна и гражданска мисия в страните от Гвинейския залив, за да „подпомогне четирите държави при пренасочването на държавните служби в техния северен регион по ефективен и отговорен начин“. Страните членки на ЕС са ангажирани с борбата срещу тероризма и причините, които водят до неговото развитие.

Източник: euvsdisinfo.eu

Превод: Деси Рангелова

Най-ново

Единична публикация

Избрани