Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ загубиха Ф-35 – помолиха обществеността за помощ да го намерят

[post-views]
Полша ще получи бойни самолети от САЩ и Южна Корея, заяви Мариуш Блашчак

Американската армия поиска помощ от обществеността в опит да намери един от своите изтребители Ф-35, изчезнал от радарите след като пилотът е бил принуден да катапултира. Инцидентът се е разиграл в неделят следобед над небето на щата Южна Каролина, съобщава Би Би Си.

Близо ден след инцидента все още не е ясно каква е била причината пилотът на модерния изтребител Ф-35 да катапултира. Той е в добро здраве и приет в болница за рутинна проверка.

Според американските военни най-вероятно става въпрос за злополука, и допълниха, че са съсредоточили търсенето на изтребителя F-35B Lightning II около две езера северно от град Чарлстън.

В опит да локализират машината военните помолиха обществеността да подпомогне усилията на военните и гражданските власти.

Изтребителите Ф-35 се смятат за едни от най-модерните в света, като програмата официално е обявена най-голямата и най-скъпата в световната историята

През 2018г американската армия беше принудена да заземи цялата флотилия от тях, след като Ф-35 се разби Южна Каролина, припомня Би Би Си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани