Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Ирландия изпраща писма за екстрадиция на украинци, за да ги принуди да влязат в армията

[post-views]
DISINFO: Избори в Обединеното кралство: „Борд на директорите“, назначен от глобалните елити, заменен от друг

Украинец, живеещ в Ирландия, е получил уведомително писмо от ирландското министерство на правосъдието. Основата на екстрадицията е споразумение между Ирландия и Украйна след Европейското споразумение за екстрадиция от 1957 г. Ако се отклони от призовката, мъжът е изправен пред наказаниe от поне една година затвор, както в Ирландия, така и в Украйна. Екстрадирането няма политическа мотивация и може да бъде повторено във Върховния съд, се казва в писмото.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Писмото е фалшиво и е развенчано от ирландски и други международни проверяващи фактите, като Шаян Сардаризаде от BBC. Проверка на Ирландския вестник Таймс потвърди,че Министерството на правосъдието на Ирландия,  не е изпращало писмо от този вид.

Както EUvsDisinfo, така и украинските специалисти по проверка на фактите в Detector Media по-рано са докладвали за подобни разкази за дезинформация за украински мъже, които са били депортирани от Полша. Целта на тези дезинформационни съобщения е да представят ситуацията на бойното поле като безпомощна и отчаяна до такава степен, че Украйна трябва да мобилизира дори своите граждани в чужбина.

Вижте други примери за подобни разкази за дезинформация, като твърдения, че НАТО е потвърдилa смъртта на половин милион украински войници във войната, която е започнала, че Украйна обучава пенсионери като танкови екипажи, защото нейните военни резерви са изчезнали, че военното ръководство на Украйна жертва своите войници за разминиране или че прокси войната на САЩ срещу Русия е превърнала Украйна в гробище.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/ireland-sending-extradition-letters-to-ukrainians-to-force-them-into-the-army

Превод: Камелия Александрова

Най-ново

Единична публикация

Избрани