Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силите на Киев с нов успех на южния фронт

[post-views]
Украинската армия с контраофанзиви край Харков и Николаев

Украинската армия с нов успех на южния фронт по посока град Мелитопол. Това съобщава украинската информационна агенция Укринформ, която се позовава на генералния щаб на украинските въоръжени сили. Съобщения за тежки боеве идват и от фронта при Бахмут в частично окупираната източна Донецка област.

Силите за отбрана на Украйна продължават с настъпателната си операция в мелитополското направление, като са постигнали частичен успех в районите западно от село Роботине, в Запорожка област. Това заяви говорителят на Генералния щаб на украинските въоръжени сили Павло Кавалчук, цитиран от агенция Укринформ.

Военният говорител допълни, че украинската армия продължава да напредва в районите южно от град Бахмут, Донецка област, като в същото е отразила най-малко 10 атаки на противника, който се опитва да си върне загубените през последните седмици позиции при селата Клишчиевка и Авдеевка.

През последните 24 часа не се съобщава за руски атаки в други горещи точки по цялата фронтова линия, като градовете Купянск и Лиман, както в района на Запорожка област.

Според американския институт за изследването на Войната руското командване е изправено пред дилемата, дали да подсили позиции си при Бахмут или да насочи подкрепления в запорожието, където макар и с бавни темпове украинските сили продължават да напредват към крайната си цел – освобождаването на град Мелитопол, което ще отвори пътя към окупирания от Русия Кримски полуостров.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани