Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по Израел, съобщи Министерството на външните работи

[post-views]
МВнР обяви конкурс за графичен символ на Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството ни в НАТО

Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по Държавата Израел тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР) по информация на посолството на България в Израел.

Израелските власти са инструктирали всички граждани да не напускат домовете си, а при сигнал от сирена да влизат в бомбоубежището на дома си или до най-близкото такова. Бомбардировките са на територията на цялата страна.

МВнР съветва българските граждани, намиращи се на израелска територия, да се придържат стриктно към инструкциите на местните власти и да избягват места със струпване на хора и обекти от религиозна значимост. При необходимост от съдействие от посолството на България в Тел Авив, българските граждани могат да се свържат чрез спешния телефонен номер: + 972 54 595 4379, както и чрез електронната поща – Consulate.TelAviv@mfa.bg“.

По-рано днес премиерът Николай Денков осъди атаките на „Хамас“ над Израел. „Категорично осъждам терористичните атаки на „Хамас“ над Израел и насилието над невинните израелски граждани“, се казва в негова позиция.

Палестинското движение „Хамас“ изстреля стотици ракети по Израел и бяха нанесени щети в редица израелски населени места.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани