Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първият самолет с американски боеприпаси е кацнал в Израел, съобщиха израелските въоръжени сили

[post-views]
Чешка и украинска компания ще произвеждат заедно 155-милиметрови снаряди

Израелските въоръжени сили снощи заявиха, че първият самолет, превозващ американски боеприпаси, се е приземил в Израел, след като САЩ заявиха, че ще изпратят нови доставки със средства за противовъздушна отбрана, боеприпаси и друга помощ в областта на сигурността, за да помогнат на съюзника си в борбата му срещу палестинските бойци на „Хамас“, предаде Ройтерс.

Междувременно говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър заяви, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън планира да пътува до Израел и да пристигне там в четвъртък. Блинкън ще се срещне с израелските си колеги, за да обсъди ситуацията и как най-добре да бъде подкрепен Израел „в борбата му срещу терористите, които извършиха тези ужасяващи нападения“, каза Милър. 

Американският президент Джо Байдън по-рано даде да се разбере, че САЩ са в постоянна комуникация с израелските си партньори, както и със съюзниците си в региона и по света от началото на кризата. Байдън също така потвърди, че американски граждани са сред отвлечените от ислямистката организация „Хамас“. Той не посочи техния брой.

Досега са загинали най-малко 14 американци, а 20 са в неизвестност, съобщи по-рано Белият дом.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани