Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лойд Остин каза, че „Хамас“ е „издигнал злото на ново ниво“ в сравнение с „Ислямска държава“

[post-views]
Остин обеща САЩ да направят всичко необходимо за защитата на военнослужещите си след нападението в Йордания

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви днес, че бойците на „Хамас“ са издигнали „злото на ново ниво“ в сравнение с джихадистите от групировката „Ислямска държава“(ИД), и обеща „непоколебима подкрепа“ за Израел във войната му срещу палестинската ислямистка групировка, предаде Франс прес.

С ИД „имах чувството, че гледаме злото в очите, това наистина беше зло“, каза Остин на пресконференция след среща с израелския си колега Йоав Галант в Тел Авив.

„Това, което видяхме от „Хамас“, е, че злото достигна ново ниво“, добави американският министър на отбраната, като подчерта, че „никога не е имало оправдание за тероризма“.

Остин каза, че САЩ ще предоставят на Израел всичко, от което се нуждае, за да се защитава. „САЩ подкрепят Израел, което не подлежи на обсъждане и никога няма да подлежи“, отбеляза той, но призова еврейската държава да прецизира отговора си.

„Демокрации като нашата са по-силни и по-сигурни, когато спазваме законите на войната“, заяви Остин, като изрази увереността си „добре ръководените“ израелски сили да бъдат „дисциплинирани“ в своите операции.

Остин, който по време на визитата си предстои да се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху, се очаква да присъства на доставката на част от военната помощ, изпратена от САЩ на Израел след началото на конфликта на 7 октомври между „Хамас“ и еврейската държава, който вече отне живота на няколко хиляди души, посочва АФП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани