Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Серги Кузан: Призивите за мир са призиви за капитулация

[post-views]
Дезинформацията твърди: Арестът на Игор Коломойски е само цирк за отвличане на вниманието

Как съветската агитация превзема обществата през медиите и политиците. Какъв е опитът на Украйна против дезинформацията. Как се проверяват военни закононарушения по време на война? За всичко това разказва Серги Кузан, ръководител на Украинския център за сигурност и съдействие за военните закононарушения, пред БНР.

„Руснаците работят на всички места по един и същи метод – корумпират държавните механизми. Когато при нас пристигна една прозападна коалиция, руснаците положиха всички старания да я разделят и да не може да се образува държавно управление. Следваха няколко пъти избори и дестабилизация. Те могат да поддържат и крайнолевите, и крайнодесните партии, стига с това да всяват разкол в една страна и да дестабилизират обстановката в нея. За да няма страната управление. Това е тяхната тактика. Не може да се сбърка. Двайсет години по този начин работят и в Украйна. Ние сме минавали през това. И те ще продължат да пробват до момента, в който съществува Русия, до момента, в който съществува Москва, до момента, в който съществува огромният бюджет, те ще корумпират западните общества.

Така че, от една страна, руснаците въздействат на обществата посредством своите медии, публицисти и политици и усилват изолационализма. А въпреки това по всевъзможен начин се опитват да дискредитират тези политически сили и водачи, които са за поддръжката към Украйна. Така по тези разкази можем да следим и доста бързо да открием кой работи съгласно съветските опорни точки и кой се поставя в услуга на Москва и извършва кремълски поръчки“, казва Кузан, според когото призивите за мир са призиви за капитулация.

„С помощта на нефтения бизнес руснаците перат мръсните си пари, които влагат в дестабилизация в съответната страна. Ако желаем да чуем позицията на агресора, това би трябвало да бъде наричано по този начин от медиите – в този момент ще чуете позицията на агресора, а не това е другата позиция. Тази полезност на свободата на словото постоянно се манипулира от руснаците, като употребяват западните демокрации и техния принцип за независимост на изложението, спекулирайки с това“, твърди още ръководителят на Украинския център за сигурност и съдействие за военните закононарушения.   „Русия пое тактика към корумпиране на политици и цели държавни управления, точно от Север, от Германия до Турция и Балканите. Трябва да ни е ясно, че руснаците нямат разбиране за класическия смисъл на думата бизнес, в това число и за петрол и газ. Те употребяват бизнеса като хибриден инструмент за въздействие върху политиката. Това не е бизнес, а оръжие. Руснаците употребяват своите енергоносители като оръжие. Сигурни сме, че до момента, в който руснаци официално или неофициално управляват нефтения и газовия бизнес, постоянно можем да чакаме дестабилизация в страните, които са енергийно подвластни на Русия“, смята Серги Кузан.

Най-ново

Единична публикация

Избрани