Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джо Байдън разговаря с израелския премиер и с краля на Йордания след атаката срещу болница в Газа и заяви, че е потресен от трагедията

[post-views]
Джо Байдън обяви ново федерално финансиране за технологични разработки за борба с рака

Американският президент Джо Байдън разговаря с краля на Йордания Абдула Втори и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху след смъртоносната атака в болница в Газа, при която загинаха стотици хора, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Байдън е бил информиран за нападението и от екипа си по национална сигурност и е разговарял по телефона с държавния секретар Антъни Блинкен, добави Белият дом.

Президентът заяви, че е потресен от експлозията в болница в ивицата Газа, при която загинаха около 500 души, и че е наредил на екипа си по националната сигурност да събере информация какво точно се е случило.

„Разтърсен и дълбоко натъжен съм от експлозията в болницата „Ал Ахли Араб“ в Газа и ужасяващите човешки жертви“, призна в изявление Байдън на път за Израел.

„САЩ са недвусмислено за опазване на живота на цивилните при въоръжени конфликти, скърбим за пациентите, медицински персонал и други невинни хора, убити или ранени при тази трагедия“, заяви той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани