Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в международна конференция, посветена на перспективите за мир в Украйна

[post-views]
Тодор Тагарев: Говорихме за ускореното изграждане на регионален хъб за ремонт на машините „Страйкър“

Международна конференция „Спечелване на мира в Украйна“, организирана от Софийския форум за сигурност със съдействието на Посолството на САЩ в България, ще се проведе утре, 20 октомври, в Централния военен клуб в София.

Перспективите за мир в Украйна, стратегиите и начините за постигане на сигурност в Черноморския регион, ролята на НАТО и Европейския съюз и бъдещето на европейската архитектура за сигурност ще бъдат основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на конференцията.

Форума ще открие в 9.00 ч. министърът на отбраната Тодор Тагарев с дискусия, посветена на българската перспектива за справяне със сложните предизвикателства пред сигурността в Черноморския регион и извън него, като модератор ще бъде председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

Посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит ще обсъди с участниците какъв е отговорът на НАТО на войната в Украйна, а заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Игор Жовква ще се включи чрез видеоконферентна връзка по темата за украинската формула за мир.

В рамките на конференцията доц. Мила Серафимова – ръководител на програмата „Медии и комуникации“ на Софийския форум за сигурност, ще открие изложбата „Солидарност с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки“.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани