Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел нарече „пропаганда“ твърдението на „Хамас“, че отхвърля освобождаването на заложници

[post-views]
САЩ се доближават до споразумение за временно примирие в Газа

Израел определи снощи като „пропаганда“ твърдението на „Хамас“, че въоръжената групировка искала да освободи още двама заложници по хуманитарни причини, но Израел отказал да ги приеме, предаде Ройтерс.

Абу Убайда, говорител на въоръженото крило на „Хамас“, каза, че Катар е информиран за намерението на групировката да освободи още двама души в петък, когато освободи американките Джудит Тай Ранаан и нейната дъщеря Натали.

В по-късно изявление Абу Убайда каза, че „Хамас“ е готов да освободи двамата души днес „като използва същите процедури“, приложени при освобождаването на Джудит и Натали.

Палестинската групировка залови около 210 души по време на своето смъртоносно нападение в Южен Израел на 7 октомври. Катар, който помогна с посредничество за освобождаването на двете жени в петък, не даде незабавен коментар.

В кратко изявление от офиса израелския премиер Бенямин Нетаняху казаха: „Няма да говорим за фалшивата пропаганда на „Хамас“.

В изявлението се добавя: „Ще продължим да действаме по всякакъв начин, за да се върнат всички отвлечени и изчезнали хора у дома“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани