Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ШЛ група „А“ Галатасарай – Байерн 1:3, Манчестър Юнайтед – ФК Копенхаген 1:0

[post-views]
ШЛ група „А“ Галатасарай – Байерн 1:3, Манчестър Юнайтед – ФК Копенхаген 1:0

Германският първенец Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Галатасарай в Истанбул с 3:1 в третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига по футбол. Така „баварците“ записаха трети пореден успех и водят убедително с пълен актив от 9 точки в група „А“. Турският състав е на втора позиция с 4 точки

ШЛ група „А“ Галатасарай – Байерн 1:3, Манчестър Юнайтед - ФК Копенхаген 1:0

ГРУПА „А“

Галатасарай – Байерн (Мюнхен)1:3

Кингсли Коман откри резултата за баварците в 8-ата минута, а Мауро Икарди изравни от дузпа след половин час игра с 15-ия си гол за сезона. Той беше спънат в наказателното поле от Йозуа Кимих и след това се разписа от бялата точка. Хари Кейн направи 2:1 за Байерн в 73-ата минута, а шест по-късно асистира на Джамал Мусиала, който реализира третото победно попадение за тима. Така Байерн Мюнхен прекъсна серията на турците от 23 мача без загуба във всички турнири пред 50 хиляди фенове на домакините.

Германците са първият отбор в историята на Шампионската лига, спечелил осем поредни мача като гост от груповата фаза. Байерн също така продължи серията си без загуби до 37 мача и има спечелени 16 поредни двубоя в груповата фаза.

Манчестър Юнайтед – ФК Копенхаген 1:0

В другата среща от групата Манчестър Юнайтед победи датския ФК Копенхаген с 1:0, а преди мача почете легендарния Сър Боби Чарлтън, който почина на 86 години. Домакините организираха поднасяне на венци в центъра на терена, двубоят започна с минута мълчание, а дори и феновете на гостите от Дания скандираха името на Сър Боби Чарлтън. На терена „червените дяволи“ стигнаха до трите точки с гол на Хари Магуайър в 72-а минута след асистенция на Кристиан Ериксен.В добавеното време реферът отсъди дузпа в полза на ФК Копенхаген за нарушение на Скот Мактоминей. Вратарят  Андре Онана отрази удара от бялата точка на Джордан Ларсон и се превърна в герой за домакините. Победата е първа за Юнайтед в група А и тимът заема трето място с 3 точки, запазвайки шансове за фазата на елиминациите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани