Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боевете в Украйна продължават, сигнал за въздушна тревога събуди Одеса

[post-views]
Украйна обяви, че е унищожила 14 от изпратените през нощта от Русия 17 дрона

Сигнал за въздушна тревога прозвуча тази сутрин в Одеса. Градските власти предупредиха населението незабавно да се укрие в бомбоубежищата. За експлозии се съобщава още в Крим и Севастопол.

Най-малко четири силни взрива са чути в центъра на Одеса между 8:30 и 8:40 ч. сутринта, предават различни медии и Телеграм-канали. Потвърждение на въздушната тревога дадоха и на официалния сайт на градските власти.

Украинските медии съобщават за руски ракетен обстрел срещу кораборемонтен завод в покрайнините на града.  В резултат на атаката е избухнал пожар, но той бързо е овладян, посочи областният управител Олег Кипер и допълни, че двама души са ранени, а щети са нанесени по административната сграда и оборудването на предприятието.

В района на окупирания Крим пък Украинските въоръжени сили са нанесли удар по стратегически обект от системата за противовъздушна отбрана на вражеските руски сили. Това съобщи Центърът за стратегически комуникации на Украинската армия, цитиран от агенция Укринформ.

По-рано подобна информация беше разпространена и в социалната мрежа Телеграм. Съобщавас се и за експлозии в Севастопол, като по данни на местната окупационна администрация, Руският Черноморски флот е отбил вражеска атака с дрон.

Най-ново

Единична публикация

Избрани