Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бербок предупреди „Хизбула“ да не предприема мащабно нападение срещу Израел

[post-views]
Аналена Бербок: Още зенитни ракети „Стрела“ са на път за Украйна

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок предупреди ливанската шиитска групировка „Хизбула“ да не предприема широкомащабно нападение срещу Израел, след като нейният лидер Хасан Насралла произнесе днес обширна реч, насочена срещу Израел и Запада, предаде ДПА.

Народът на Ливан също иска да живее в мир и не желае по-нататъшна ескалация в региона. „Ето защо е толкова невероятно важно всички участници да работят заедно, за да предотвратят пожар в региона“, каза германската външна министърка след среща с арменския си колега Арарат Мирзоян в Ереван.

Що се отнася до ситуацията в ивицата Газа, Бербок се обяви за въвеждане на хуманитарните паузи, за да може да достига помощ до цивилното население – нещо, за което призова и Европейският съюз.

„Хуманитарната помощ е императив на човечеството. Трябва да има хуманитарни паузи и хуманитарни коридори“, каза Бербок. Всички 27 държави от ЕС са работили заедно за постигането на тази цел „и ние също работим денонощно по този въпрос на място“, отбеляза тя.

„Хамас“ си „играе със страданията на невинните мъже, жени и деца в Газа, като ги използва като жив щит“, заяви още Бербок.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани