Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВМУ и Американският военен колеж с планове за сътрудничество

[post-views]
ВВМУ и Американският военен колеж с планове за сътрудничество

Представителят на Американския военноморски колеж в Ню Порт Ваня Белинджър се срещна с началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. По време на работната среща те очертаха бъдещи възможности за взаимодействие между двете учебни институции. Г-жа Белинджър е преподавател във Военноморския колеж и бе част от гостите на Конференцията за сигурност в Черно море, на която ВВМУ е домакин. По време на посещението си в Морското училище тя се запозна и с учебно-материалната база във флотската Алма матер.

***

Генералният директор и председател на УС на Българското национално радио Милен Митев и флотилен адмирал Медникаров подписаха договор за дългосрочно сътрудничество. В рамките на договора двете страни заедно ще реализират и популяризират национално и международно значими културни, социални и образователни инициативи, съобщи Яница Минкова от ВВМУ.

***

Споразумение за сътрудничество беше подписано между флотската Алма матер и Българската телеграфна агенция. С подписването на документа Морското училище и БТА обединяват усилията за развитие, насърчаване и популяризация на научната, спортната, културната и други дейности и инициативи.

Флотилен адмирал проф. Боян Медникаров и Милен Митев, генерален директор на БНР

Най-ново

Единична публикация

Избрани