Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лутън и Ливърпул завършиха 1:1, Нотингам Форест победи Астън Вила с 2:0 в мач от 11-ия кръг на Висшата лига

[post-views]
Ливърпул взе минимална преднина над Фулъм в първия полуфинал за Купата на лигата в Англия

Лутън завърши наравно 1:1 при  домакинството си на Ливърпул в среща от 11-кръг на Висшата лига. Мърсисайдци събраха 24 точки и вече се трети, докато Лутън е точно над чертата със шест пункта. В другата среща от кръга Нотингам Форест победи Астън Вила с 2:0

Лутън завърши наравно 1:1 при  домакинството си на Ливърпул в среща от 11-кръг на Висшата лига. Изживяващият тежки моменти в личния си живот Луис Диас донесе точката за мърсисайдци с гол в 95-ата минута. Мърсисайдци тотално надиграха своя противник през първото полувреме, но не успяха да разпечатат пазената от Томас Камински врата. Фаворитът в мача пое контрола в началото и започна да организира опасни атаки, а Дарвин Нунес удари гредата. Последваха пропуски на Мохамед Салах, отново на Нунес и на Диого Жота. Така се стигна до 80-ата минута, когато Тахит Чонг засече подаване на Каборе и изпреварвайки Алисон откри резултата. Усилията на Ливърпул да изравни не водеха до нищо до петата минута от добавеното време. Тогава резервата Луис Диас се възползва от центриране на Харви Елиът и се разписа с глава, а под фланелката си показа надпис „Свобода за татко“. Така Ливърпул събра 24 точки и вече е трети, докато Лутън е точно над чертата с шест пункта.

НOТИНГАМ ФОРЕСТ – АСТЪН ВИЛА  2:0

В другата среща от кръта Нотингам Форест победи Астън Вила с 2:0. Домакините откриха резултата още в петата минута чрез Ола Айна. В 36-ата минута Астън Вила бе близо до изравняването, но шут на италнианския национал Николо Дзаниоло бе спасен от вратаря на домакините Одисеас Влаходимос. В 47-ата минута Орел Мангала отправи точен, но слаб удар към вратата, но след груба грешка на световния шампион Емилиано Мартинес, който изби топката, но тя се отзова зад гърба му за 2:0. До края на мача резултатът остана непроменен. Нотингам Форест успя да се изкачи няколко места напред и вече е на 12-а позиция в класирането. Тимът от Бирмингам остава на пето място.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани