Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания наложи санкции на 29 физически и юридически лица, свързани с руския добив на злато и петрол

[post-views]
Британският външен министър заяви, че е обсъдил в Катар въпроса с „гостоприемството“

Великобритания днес наложи санкции на 29 физически и юридически лица, свързани с руския добив на злато и петрол, предаде Ройтерс.

В „черния списък“ е добавена и мрежа, базирана в Обединените арабски емирства, която според Лондон е отговорна за насочването на приходи от продажба на злато, които възлизат на над 300 милиона долара.

Освен това Великобритания наложи санкции на две от най-големите руски компании за злато добив – „Норд голд“ и „Хайланд голд майнинг“, както и срещу олигарсите Владислав Свиблов и Константин Струков.

„Санкциите ще засегнат лица, които са помагали на руския президент Владимир Путин, смекчавайки въздействието на ограничителните ни мерки срещу руското злато и петрол – два решаващи източника на приходи за военната машина на Русия“, заяви Джеймс Клевърли.

В списъка със санкции са включени също компания „Парамаунт енерджи енд комодитис“, за която британските власти отбелязаха, че е помогнала на Москва да избегне въздействието на наложените от Г-7 рестрикции на руския петрол. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани