Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко 34 сирийски войници са убити при атаки на „Ислямска държави“ в Източна Сирия

[post-views]
Най-малко 34 сирийски войници са убити при атаки на „Ислямска държави“ в Източна Сирия

Най-малко 34 войници от сирийските правителствени сили са били убити при нападения на бойци на терористичната групировка „Ислямска държава“ срещу техни постове в Източна Сирия, предаде ДПА. Най-голямата атака е била извършено в пустинята Русафа, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Ръководителят на организацията Рами Абдел Рахман каза пред ДПА, че бойците са атакували три правителствени контролно-пропускателни пункта и един автобус между Русафа и град Сухна. Той добави, че нападателите са използвали картечници и са причинили много жертви, като броят на убитите може да се увеличи.

По данни на СЦНПЧ тази година в боевете с бойци на „Ислямска държава“ или при нападения на групировката са загинали над 300 сирийски войници и техни съюзници, както и над 160 цивилни.

СЦНПЧ – базираната в Лондон неправителствена организация – документира броя на жертвите на гражданската война в Сирия от 2011 г. насам.

Въпреки че „Ислямска държава“ претърпя военни и териториални поражения в Сирия, терористичната групировка продължава да действа в някои части на страната, главно в пустинната провинция Хомс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани